Küpsetised

Lihtsad pannikakud 

Hanne Paljak, 30. jaanuar 2017, 05:46
Lihtsad pannikakudFoto: Jaan Heinmaa
Pannkookide söömises jaguneb meie pere kaheks: pooled eelistaks õhukesi kreppe, ülejäänud paksemaid pannikakukesi. Kuna viimaste tegemisel saab ideaalselt ära kasutada “üle aja läinud” jogurti-pudingukeefirijoogi, siis sedakorda on tulemas pisemate paksude kookide retsept. Juba magustatud jogurtit või keefirijooki kasutades ei pea tainasse suhkrut lisama!

Koostisosad
2.5 dl Keefir või keefirijook
1 tk Suur muna lahtiklopitud
1 spl Vajadusel suhkur
2 tl Vanillsuhkur
Sool
1.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sooda
Praadimiseks rapsiõli
Serveerimiseks meelepärane moos, nutellakreem, mesi või vahtrasiirup

Valmistamine
12-15 tk
Vispelda vedelik ja muna. Sõelu juurde soodaga segatud jahu, suhkrud ja sool, sega läbi. Kuumuta pannil õli (meie jaoks toimib nende pannikate küpsetamisel kõige paremini kuumus nr 7 või 8 peal, 10sel skaalal) ja tõsta supilusikaga portsud pannile praadima. Keera ümber siis, kui kook pealt kergelt mullitab. Serveeri meelepärasega!