Kalatoitude retseptid

Ingveriforell 

Hanne Paljak, 30. jaanuar 2017, 06:34
IngveriforellFoto: Jaan Heinmaa
Paljakute pere firmaroog. Uustulnukatel tekib algul hirm, et kas säärase ingverikogusega saab ikka söödava roa...? Saab!

Kogus: neljale

Koostisosad
1.5 kg Nahaga forellifilee
3 tk Pöidlapikkune jupp ingverijuurt, kooritud ja hakitud
1 tk Porru heledam osa hakitult (või suur peotäis hakitud murulauku või rohelist sibulat)
5 spl Sojakaste, gluteenivaba
PEALEVALAMISEKS
0.5 dl Maapähkliõli
4 spl Seesamiseemneõli
SERVEERIMISEKS
Riis

Valmistamine
1. Eemalda kalalt luud. Kui sul on auruahi või -keetja, siis auruta kalafilee (nahapool all, ingveriga kaetud) küpseks. Ära üle küpseta! Kui aurutamisvõimalust pole, tõsta filee
mitmekordsele küpsetuspaberile, puista peale ingver. Sulge paber teise poolega ümbrikuks. Küpseta 170kraadises eelkuumutatud ahjus u 15 minutit.
2. Kuumuta õlid peaaegu suitsevaks ja tulikuumaks. Puista kalale porru (või murulauk, roheline sibul), niristapeale soja ning vala ühekorraga üle tulikuuma õliga. Serveeri kohe!