Suurepärane sealihavokkFoto: Jaan Heinmaa
Hiina köök
30. jaanuar 2017, 04:13

Suurepärane sealihavokk

Armastame aasiapäraseid vokiroogi ja kookosega tšilliseid suppe! Ilus ja hõrk vokiroog valmib kiiresti ning väärtustab muidu hinnalt kallimat seasisefileed õiglaselt. Pealegi vajavad kaksikutest spordipoisid tasakaalustatud menüüd, seda nii liha kui aedviljade poolest!

Kogus: kuuele

Koostisosad
350 g Seasisefilee õhukeste viiludena (hõlbus on viilutada pisut sügavkülmas tahenenud liha)
LIHA "MARINAADIKS"
2 spl Maisitärklis
1 tl Seesamiseemneõli
1 spl Valgeveiniäädikas (või mirini, kuiv šerri või hoopis madeira)
0.5 dl Vesi
MAITSEKASTE
2 spl Maisitärklis
4 spl Vesi
3 tk Hakitud küüslauguküüs
1 spl Hakitud värske ingver
1 peotäis Hakitud roheline sibul
1 spl Suhkur
2 spl Tume sojakaste
2 spl Riisi- või valgeveiniäädikas
1.5 tl Seesamiseemneõli
VOKK
3 tk Eri värvi paprika
0.5 tk Hiina kapsas viiludena
2 spl Taimeõli
1 tk Soovi korral hakitud punane tšillikaun (eemalda seemned)

Valmistamine
Marinaad
Sega marinaadiained ja jäta liha pooleks tunniks kuni ööks marinaadi maitsestuma.
Kaste
Sega kõik kokku ja jäta ootele.
Vokk
1. Puhasta paprikad seemnetest ja lõika suupärasteks paladeks. Prae paprikatükke ja kapsast pannil tulises õlis 2–3 minutit. Vala juurde ½ dl vett, lisa hetke pärast eelnevalt praetud lihaviilud ning kogu maitsekaste.
2. Kuumuta, kuni kaste pakseneb (vajadusel lisa vett). Serveeri kohe riisi, muna- või riisinuudlitega. Kes tahab, puistab peale tšillit!