Hiina köök

Krõbekana nuudlitega 

Hanne Paljak, 30. jaanuar 2017, 05:25
Krõbekana nuudlitegaFoto: Jaan Heinmaa
Koduste filmiõhtute menüüs on meil popkorn (kiirpopkorni oskab mikrolaineahjus meie peres valmistada vaid “noorem” kaksikpoeg Robin, pannipopkorni teeb aga kõige etemalt ema), isetehtud küüslauguleivad ning allolev “hiinakas”.

Kogus: viiele

Koostisosad
6 tk Kanakints (või suurem kanafilee 2 tk) ribakestena
3 spl Seesamiseemned
120 g Soja- või tatranuudlid
1 tk Suvikõrvits
1 tk Porgand
1 peotäis Hakitud lehtpetersell või koriander
1.25 dl Vesi
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Praadimiseks rapsiõli
1 peotäis Soovi korral frititud riisinuudlid
KANA MARINEERIMISEKS
2 spl Sojakaste
2 spl Ketšup
4 spl Mesi

Valmistamine
1. Sega kokku marinaad ja jäta kanapalad u 15 minutiks marinaadi maitsestuma.
2. Lõika suvikõrvits ja porgand juustulõikuriga lintideks ja pane jääkülma vette, enne kasutamist nõruta sõelal. Keeda nuudlid pakendil oleva juhise järgi. Sega kausis nõrutatud aedviljalindid, keedetud nuudlid ja maitseroheline.
3. Nõruta kana marinaadist ja prae pannil rapsiõlis igast küljest jumekaks, tõsta kaussi ja puista peale seesamiseemned (võid need kuival pannil kergelt jumekaks röstida). Sega läbi ja lisa aedviljale-nuudlitele.
4. Kõige lõpuks, kui soovid, lisa frititud riisinuudlid. Kalla pannile vesi ja ülejäänud marinaad ning sega korralikult. Keeda u 5–7 minutit, lisa laimimahl ja vala kaste nuudlitele-kanale.