Ameerika päevalilleseemnesaiakesedFoto: Jami Jaakonen
Ameerika köök
23. jaanuar 2017, 12:44

Ameerika päevalilleseemnesaiakesed

Saiakesed näevad vahvad välja ja on ahvatlevalt pehmed. Küpseta neid hommikusöögiks või külla tulnud sõpradele salati või supi kõrvale.

Koostisosad
2.5 dl Piim
25 g Presspärm
1 tl Sool
0.5 dl Õli
7 dl Nisujahu
Või määrimiseks
Päevalilleseemned peale

Valmistamine
12–15 TK
1. Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa juurde sool, õli ja osade kaupa jahu. Rulli tainas ristkülikukujuliselt lahti. Lõika tainaplaat umbes 4 × 4 cm suurusteks ruutudeks.
2. Määri ruudud sulavõiga. Aseta 4–6 ruutu üksteise peale ja tõsta püstiasendis metallist küpsetusvormidesse. Riputa peale päevalilleseemneid.
3. Küpseta 250-kraadises ahjus keskmisel siinil umbes 10 minutit. Võta vormidest välja, kui saiakesed on juba veidi jahtunud.