Kiudainerikkad toidud

Punane hakklihasupp 

Hanne Paljak, 30. jaanuar 2017, 06:15
Punane hakklihasuppFoto: Jaan Heinmaa
Punased supid on meie pere lemmikud! Supist jagub teinekord mitmeks päevaks ning mitte just väga suur lihasõber Robin on nõus seda rooga ka kinnisilmi sööma.

Kogus: kuuele

Koostisosad
400 g Veisehakkliha
4 spl Oliiviõli
2 tk Toores peet
2 spl Punaveiniäädikas
1 tk Pastinaak või seller
2 tk Porgand
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
4 spl Tomatipasta
1 tk Värskelt pressitud apelsini mahl
400 g Purustatud tomati konserv
1.5 l Veise- või kanapuljong
Sool
Must pipar
2 spl Mesi
SERVEERIMISEKS
Soolakurgikuubikud
Lehtpetersell
Hapukoor

Valmistamine
1. Riivi peedid, pastinaak või seller ja porgandid jämeda riiviga või lõika tikukesteks. Haki sibul ja purusta küüslauguküüned.
2. Prae hakkliha poti põhjas 2 sl õlis jumekaks ja tõsta taldrikule. Prae ülejäänud õlis aedvilju koos veiniäädikaga u 10 minutit.
3. Lisa tomatipasta ja - konserv, puljong, mesi, apelsinimahl ja hakkliha. Maitsesta ja keeda 45 minutit kuni tund. Serveerimisel puista peale soolakurgikuubikuid, peterselli ja soovi korral pane ka hapukoort.