Itaalia köök

Bolognese kaste 

Hanne Paljak, 30. jaanuar 2017, 07:06
Bolognese kasteFoto: Jaan Heinmaa
“Võluväega” roog mekib minu teada peaaegu igale lapsele. Alati. Mitu päeva järjest. Robini lemmikud on lipsukesemakaronid – kikilipsu välimusega pasta on ju tõeline härrasmeeste roog!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Suur hakitud sibul
4 tk Hakitud küüslauguküüs
0.75 dl Oliiviõli
400 g Veisehakkliha
3 tl Kuivatatud münt
1 tk Kaneelikoor
2 spl Worcestershire’i kaste
1 spl Paprikapulber
Tšillihelbed soovi korral
3 dl Valge vein või viinamarjamahl
2 tk Purustatud tomati konserv (a 400 g)
3 dl Kanapuljong
Pasta
Riivjuust serveerimiseks

Valmistamine
1. Prae sibul ja küüslauk õlis klaasjaks, lisa liha ja maitseained ning prae liha jumekaks.
2. Kalla hulka vein/mahl ning keeda, kuni see peaaegu ära keeb. Vala hulka tomatikonservid ja puljong ning keeda tasasemal tulel umbes tunnike.
3. Keeda pasta pakendil oleva juhise järgi, nõruta ja lisa kastmele. Sega läbi ning serveeri riivitud juustu, näiteks parmesaniga.