Laimimaitseline kohupiimakook purukattega
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund ahjus + 2 tundi kuni öö jahtumiseks
Koostisosad
PÕHI
150 g Või
1.5 dl (Tume) suhkur
1 tk Munakollane
2 dl Nisujahu
2 dl Täisteranisujahu
3 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanillsuhkur
TÄIDIS
3 tk Muna
1 tk Munavalge
2 tl Vanillsuhkur
2 dl (Tume) suhkur
400 g Pakikohupiim
1 dl Hapukoor
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl ja riivitud koor
3 sl Kartulijahu
PEALE
Tuhksuhkur
Valmistamine
1. Sulata põhja jaoks või. Sega omavahel kuivained, lisa neile munakollane ja väheke jahtunud või. Sega ühtlaseks puruseks tainaks. Tõsta 3/4 tainast 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Ülejäänud jäta katte jaoks.
2. Täidise jaoks vahusta munad ja munavalge suhkrutega kohevaks vahuks, sõelu hulka kartulijahu ja sega läbi. Sega kohupiim hapukoorega ning sidrunist või laimist pressitud mahla ja riivitud koorega, kalla munavahu hulka ja sega ettevaatlikult läbi. Puista kook üle neljandiku tainast purukattega.
3. Küpseta ahjus 160 kraadi juures tund aega või kuni kook on pealt kaunilt kuldkollane. Lase jahtuda ja puista serveerides üle tuhksuhkruga.
Kommentaarid (0)