Nädala kook

Laimimaitseline kohupiimakook purukattega 

Lia Virkus, 30. jaanuar 2017, 04:38
Laimimaitseline kohupiimapurukook Jaan Heinmaa
Küpseta kook valmis mõned tunnid varem, et see saaks korralikult jahtuda ja maitsestuda. Kasuta koogis kas laimi või sidrunit – mida parajasti poest leiad.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund ahjus + 2 tundi kuni öö jahtumiseks

Koostisosad
PÕHI
150 g Või
1.5 dl (Tume) suhkur
1 tk Munakollane
2 dl Nisujahu
2 dl Täisteranisujahu
3 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanillsuhkur
TÄIDIS
3 tk Muna
1 tk Munavalge
2 tl Vanillsuhkur
2 dl (Tume) suhkur
400 g Pakikohupiim
1 dl Hapukoor
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl ja riivitud koor
3 sl Kartulijahu
PEALE
Tuhksuhkur

Valmistamine
1. Sulata põhja jaoks või. Sega omavahel kuivained, lisa neile munakollane ja väheke jahtunud või. Sega ühtlaseks puruseks tainaks. Tõsta 3/4 tainast 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Ülejäänud jäta katte jaoks.
2. Täidise jaoks vahusta munad ja munavalge suhkrutega kohevaks vahuks, sõelu hulka kartulijahu ja sega läbi. Sega kohupiim hapukoorega ning sidrunist või laimist pressitud mahla ja riivitud koorega, kalla munavahu hulka ja sega ettevaatlikult läbi. Puista kook üle neljandiku tainast purukattega.
3. Küpseta ahjus 160 kraadi juures tund aega või kuni kook on pealt kaunilt kuldkollane. Lase jahtuda ja puista serveerides üle tuhksuhkruga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee