Lillkapsa-suitsukanapirukasFoto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
30. jaanuar 2017, 03:39

Lillkapsa-suitsukanapirukas

Selle põneva retsepti sain õetütrelt, kes katsetas, kas lillkapsa-pitsapõhjast saab piruka küpsetada. Nii et hea nipp, samast tainast saad teha ka pitsapõhja. Pirukas sobib hästi neile, kes järgivad paleo- või LCHF-toitumiskava.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Lillkapsapea
1 tk Küüslauguküüs
2 tk Muna
200 g Suitsukanaliha
150 g Riivjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Riivi toores lillkapsas kaussi. Lisa munad ja sega. Lisa soola, pipart ja küüslauku. Laota lillkapsasegu küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Vormi tainas ristkülikukujuliseks ja umbes 0,5 cm paksuseks.
2. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Võta pirukapõhi ahjust ning laota poolele pirukale suitsukanatükid ja riivjuust. Tühi pirukapool tõsta segu peale.
3. Pane pirukas ahju tagasi ja küpseta veel umbes 15 minutit, kuni see on pealt kuldne.