Köögivilja-mangokarri
Kogus: neljale
Koostisosad
300 g Riis (soovitavalt pruun, punane või must)
300 g Lillkapsas
200 g Brokoli
1 tk Punane paprika
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 cm Ingveri jupp
6 cm Porru jupp
400 ml Kookospiim
200 ml Mangopüree
1 tl Paprikapulber
1 tl Kurkum
1 tl Garam masala
Cayenne'i pipar
Oliiviõli praadimiseks
1 tk Laim
Valmistamine
1. Loputa riisi sõelal voolava vee all, kuni pesuvesi jääb selgeks. Keeda pehmeks.
2. Tükelda lillkapsas ja brokoli õisikuteks, poolita paprika, puhasta seemnetest ja tükelda. Haki sibul, küüslauk, porru ja ingver, kuumuta neid pannil oliiviõlis mõni minut. Lisa kurkum, paprikapulber, Cayenne’i pipar ja garam masala, kuumuta segades veel minuti jagu. Lisa kookospiim ja mangopüree.
3. Keeda vaiksel tulel veel 5 minutit, tõsta kastmesse brokoli ja lillkapsaõisikud, samuti paprika. Keeda veel u 5 minutit segades. Pigista hulka laimimahl, sega läbi.
4. Keera tuli alt ja lase kastmel veel u 5 minutit kaane all tõmmata. Serveeri keedetud riisiga.
Kommentaarid (0)