Kiudainerikkad toidud

Köögivilja-mangokarri 

Lia Virkus, 23. jaanuar 2017, 05:18
Köögivilja-mangokarriFoto: Jaan Heinmaa
Karri on indiapärane vürtsikas roog ja sobib hästi meie kliimasse just sügisel-talvel. Maitseb hea koos keedetud riisiga. Täidab hästi kõhtu ja annab seespidiselt sooja.

Kogus: neljale

Koostisosad
300 g Riis (soovitavalt pruun, punane või must)
300 g Lillkapsas
200 g Brokoli
1 tk Punane paprika
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 cm Ingveri jupp
6 cm Porru jupp
400 ml Kookospiim
200 ml Mangopüree
1 tl Paprikapulber
1 tl Kurkum
1 tl Garam masala
Cayenne'i pipar
Oliiviõli praadimiseks
1 tk Laim

Valmistamine
1. Loputa riisi sõelal voolava vee all, kuni pesuvesi jääb selgeks. Keeda pehmeks.
2. Tükelda lillkapsas ja brokoli õisikuteks, poolita paprika, puhasta seemnetest ja tükelda. Haki sibul, küüslauk, porru ja ingver, kuumuta neid pannil oliiviõlis mõni minut. Lisa kurkum, paprikapulber, Cayenne’i pipar ja garam masala, kuumuta segades veel minuti jagu. Lisa kookospiim ja mangopüree.
3. Keeda vaiksel tulel veel 5 minutit, tõsta kastmesse brokoli ja lillkapsaõisikud, samuti paprika. Keeda veel u 5 minutit segades. Pigista hulka laimimahl, sega läbi.
4. Keera tuli alt ja lase kastmel veel u 5 minutit kaane all tõmmata. Serveeri keedetud riisiga.