Ahjuroog muna, tomati ja juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
23. jaanuar 2017, 05:25

Ahjuroog muna, tomati ja juustuga

Kuum ahjuroog tuleb parajalt vürtsikas, selle teravust saab Cayenne'i pipra kogusega reguleerida. Toitvama roa valmistamiseks lisa enne ahjupanekut õhukesi salaamiviile.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
5 tk Küüslauguküüs
1 spl Õli
1 spl Suhkur
2 spl Palsamiäädikas
Sool
1.5 tl Cayenne'i pipar
1 tl Jahvatatud paprika
4 tk Muna
150 g Kitsejuust
400 g Purustatud tomatid (konserv)

Valmistamine
1. Koori sibul ja küüslauguküüned ning haki. Kuumuta pannil õlis sibulat ja küüslauku, kuni need pehmenevad. Lisa tomatikonserv, suhkur ja palsamiäädikas. Maitsesta soola, Cayenne'i pipra ja paprikaga.
2. Löö munad pannile tomatikastme peale. Murenda juust valmis roale. Tõsta pann 170kraadisesse ahju ja küpseta 6–7 minutit, kuni munavalged hüübivad.