Peedi-läätsesalat kitsejuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
16. jaanuar 2017, 06:03

Peedi-läätsesalat kitsejuustuga

Kaunis ja maitsekas salat, kus peedid ja läätsed marineeritakse. Laota mõlemad rukolapadjale ja kaunista salat kitsejuustuviiludega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Keedetud peet
2 dl Läätsed
Sool
1 dl Oliiviõli
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Hakitud värske petersell
Sool
Must pipar
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Punane värske tšillipipar
1 peotäis Rukola
200 g Kitsejuust
PEALE
1 tk Granaatõunaseemned
1 spl Kuusevõrse-angervaksa- või vahtrasiirup

Valmistamine
1. Pese läätsed voolava vee all ja keeda pehmeks (al dente). Sega kokku pool oliiviõlist, sidrunist pressitud mahl ja petersell. Tükelda peedid, sega sidruni-õlikastmega, lisa ka suts soola.
2. Riivi küüslauk, sega koos hakitud tšilli ja sortsu oliiviõliga läätsede hulka, maitsesta soolaga. Laota salativaagnale pestud ja kuivatatud rukola, seejärel peedid ja lõpuks ka läätsed. Nirista veel üle vähese oliiviõliga ja laota peale viiludeks lõigatud kitsejuust.
3. Puhasta granaatõunaseemned ja puista salatile. Jahvata peale musta pipart ja soovi korral nirista üle vähekese kuusevõrse- või vahtrasiirupiga, mis annab kauni läike ja hea maitse.