Tummine läätsesuppFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
20. aprill 2017, 04:54

Tummine läätsesupp

Kiirelt valmiv, tervislik ja rahakotisõbralik roog, mis hiilgab kiudaine-, valgu- ja rauarikkusega. Sobib hästi sügavkülmutada ka portsjonitena, et tööle kergeks lõunaks kaasa võtta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Küüslauguküüs
2 cm Ingveri jupp
1 tk Porgand
2 spl Oliiviõli
1 tl Punane karripasta
2 dl Punased läätsed
7 dl Kuum köögiviljapuljong
1 tk Värskelt riivitud laimi koor ja pressitud mahl
Sool vajadusel
Seesamiseemned serveerimiseks

Valmistamine
1. Koori ja riivi küüslauk ja ingver. Koori porgand ja lõika seibideks.
2. Kuumuta poti põhjas õlis küüslauku, ingverit ja porgandit. Sega kiirelt hulka karripasta. Lisa pestud läätsed ja sega. Kalla peale kuum puljong, riivitud laimikoor ja pressitud -mahl.
3. Keeda, kuni läätsed on pehmed, umbes 10 minutit. Viimistle maitse vajadusel veel soolaga. Kui supp on liiga paksuks keenud, lisa vett juurde. Soovi korral püreesta. Serveerimisel puista peale seesamiseemneid.