Magusad munasaiadFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
16. jaanuar 2017, 05:55

Magusad munasaiad

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 4-24 tundi külmkapis + 30-35 minutit ahjus

Koostisosad
1.5 dl Pruun suhkur
2 spl Sulatatud või
4 tk Paksem (umbes 2 cm) saiaviil
4 tk Muna
1.5 dl Piim
1 tl Vanillsuhkur
Sool
0.5 tl Jahvatatud kaneel
30 g Pekanipähklid
Serveerimiseks mesi või vahtrasiirup ja tuhksuhkur

Valmistamine
1. Sega sulavõi hulka pruun suhkur ja vala laiapõhjalise ahjuvormi põhja. Lao saiaviilud ühe kihina vormi.
2. Klopi munad lahti. Sega hulka piim, vanillsuhkur, sool, kaneel ja ingver ning vala saiadele. Raputa peale tükeldatud pekanipähkleid.
3. Kata ahjuvorm toidukilega ja hoia vähemalt 4 tundi (parem kui üle öö) külmkapis.
4. Kuumuta ahi 180 kraadini. Tõsta vorm ahju ja küpseta 30‒35 minutit. Kui vorm hakkab pealt liialt pruunistuma, kata fooliumiga. Lase pisut jahtuda ja raputa peale tuhksuhkrut.