Vene köök

Rassolnik suitsutatud kanapugudest 

Epp Mihkels, 16. jaanuar 2017, 05:35
Rassolnik uitsutatud kanapugudestFoto: Jüri Seljamaa
Poodides ja turul on saada suitsutatud kalkuni- või broileripugusid. Neid on hea niisama suupisteks näksida, ent sama hästi sobivad need ka supimaterjaliks või kastmeks. Rassolnik saab suitsutatud pugudest mõnusa meki – ja pere taas vahelduse toidulaual.

Kogus: neljale

Koostisosad
200 g Suitsutatud pugud
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 spl Või
1.5 dl Kruubid
4 tk Kartul
2.5 l Vesi või puljong
5 tk Marineeritud kurk
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pese kruubid ja pane vähemalt 2 tunniks külma veega likku. Nii saab supp kiiremini valmis.
2. Koori köögiviljad ning haki meelepärase suurusega tükkideks.
3. Kuumuta potis või ja prae hakitud sibul ja porgand selles kergelt läbi. Vala peale keev puljong või vesi ning lisa kruubid ja väikesteks tükkideks lõigatud pugud. Maitsesta leem. Keeda, kuni kruubid on pehmed.