Pasta toore peedigaFoto: Jüri Seljamaa
16. jaanuar 2017, 05:52
Pasta toore peediga
Õigupoolest on see pigem pastasalat, kuna peet selles koosluses on toores. Ja on üheks ideeks, kuidas „võõrutada“ kedagi valge pasta söömisest täisterapasta kasuks. Kasutasin siin parimat võimalikust – viljakas Kesk-Eesti mullas kasvanud peeti, mis maitses magusalt kui pähkel. Sest see oli enda haritud põllult jõudnud taldrikule vähem kui poole tunniga …
Kogus: neljale
Koostisosad
200 g Penne-pasta täisterajahust
200 g Värske peet
100 g Pecorino
1 tk Küüslauguküüs
1 punt Värske rukola
3 spl Oliiviõli
Valmistamine
1. Pane pasta keema soolasesse vette
2. Koori peet ning purusta see ülejäänud ainetega köögikombainis ühtlaseks sõmeras seguks.
3. Sega kuuma, soovitud pehmusega pastaga hästi läbi ning serveeri täiendavalt juustu ja rukolaga ülepuistatult.
Kommentaarid (0)