Peedi-šokolaadimuffinidFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
9. jaanuar 2017, 05:19

Peedi-šokolaadimuffinid

Peeti muffinite maitses küll ei aima, samas teeb see küpsetiste sisu vägagi mahlaseks ja mõnusaks. Parimad küpsetamispäeval!

Koostisosad
3 tk Muna
2 dl (Demerara) suhkur
1 dl Fariin- või tume roosuhkur
1.5 dl Nisujahu
1 dl Mandlijahu (saab ka ise mandlilaastudest jahvatada)
2 tl Küpsetuspulber
1 dl Rapsi- või viinamarjaseemneõli
3 dl Peenelt riivitud keedetud peet
200 g Tume küpsetusšokolaad 70%
KAUNISTAMISEKS
100 g Fazeri Valget küpsetusšokolaad
Roositeelehed ja kuivatatud rukkililleõied

Valmistamine
12-15 tk
1. Sulata šokolaad veevannil.
2. Vahusta toasoojad munad suhkrutega kohevaks vahuks.
3. Sega kokku kuivained ja lisa munavahule. Lisa hulka ka õli, peeneks riivitud peedid ja väheke jahtunud sulatatud šokolaad.
4. Sega kõik ühtlaseks tainaks ja kalla pabervormidega vooderdatud või võiga määritud muffinipanni pesadesse.
5. Küpseta 200-kraadises ahjus 12–15 minutit (olenevalt vormide suurusest) ehk kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda.
6. Kaunistamiseks sulata valge šokolaad veevannil ja nirista muffinitele. Lisa rukkilillevõi muid õisi.
HEA TEADA!
Maiuse saad küpsetada ka suures 26 cm läbimõõduga koogivormis, kuid siis pikenda küpsemisaega. Õhukindlas karbis säilivad peedi-šokolaadiküpsetised mahlasena mitu päeva.