Küpsetised

Kirju koer piparkookidega 

Pille Enden, 2. jaanuar 2017, 06:11
Kirju koer piparkookidegaFoto: Jaan Heinmaa
Kirju koer, see klassikaline küpsisekook ja kõigi lemmik, võimaldab ikka ja jälle midagi uut lisada. Selles retseptis leiavad kasutust jõuluajast alles jäänud piparkoogid. Kirjut koera tasub külmkapis alati varuks hoida – säilib kaua ja on magusaisu tekkides kohe võtta.

Koostisosad
200 g Piparkoogid
50 g Kuivatatud jõhvikad või kirsid
50 g Kreeka pähklid
125 g Või
1 dl Piim
0.75 dl Suhkur
3 spl Apelsinimarmelaad
3 spl Kakaopulber

Valmistamine
10 tk
1. Purusta piparkoogid kaussi. Lisa kuivatatud jõhvikad (kirsid tuleks juba enne tükeldada) ja hakitud pähklid. Sega hästi läbi.
2. Sulata või, lisa piim, suhkur ja kakaopulber. Sega läbi, lisa apelsinimarmelaad ja lase jahtuda.
3. Vala vedelik kaussi ülejäänud ainetele ja sega korralikult läbi. Kummuta mass küpsetuspaberile, suru tihedalt kokku ja vormi rulliks. Keera küpsetuspaberisse ja pane vähemalt 4-5 tunniks, veel parem aga terveks ööks külmkappi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee