Soolakaramelli-šokolaaditopsidFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
2. jaanuar 2017, 04:51

Soolakaramelli-šokolaaditopsid

Magustoit, mis juba väikeses koguses rahuldab magusaisu, sobib väga hästi ka peolauale. Grissinid on serveerimisel efektsed ja toasoe maius sobib nendega, aga argipäeval võib grissinid ka ära jätta.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 purk Keedetud kondenspiim suhkruga (190 g)
2 spl Või
0.75 tl Meresool
100 g Tume šokolaad
100 g Piimašokolaad
4 tk Pikk õhuke grissini
3 spl Demerara suhkur
1.5 dl Rõõsk koor 35%
0.75 dl Piim

Valmistamine
1. Mõõda kondenspiim ja või kastrulisse ning kuumuta segades, kuni või ära sulab ja kondenspiimaga seguneb. Sega hulka meresool, jaga segu 6 pokaali ja pane külmkappi.
2. Sulata mõlemad šokolaadid koos vesivannil. Murra grissinid lühemaks, kui vaja, kasta nad mõlemast otsast šokolaadi. Pane restile või klaasile pisut tahkuma ja siis kasta Demerara suhkrusse.
3. Sega vahukoor ja piim sulašokolaadiga, tõsta karamellile. Jahuta, raputa peale pisut meresoola ja serveeri grissiniga.