Tsitruse-cranachanFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. jaanuar 2017, 06:31

Tsitruse-cranachan ehk Šoti magusroog kaerahelvestega

Cranachan on traditsiooniline šoti magustoit, mida valmistatakse kaerahelvestega. Rukkihelbed sobivad siia eestistatud varianti samuti.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Apelsin
1 tk Greip
1.25 dl Rukkihelbed
2 spl Pruun suhkur
1.5 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Viski
150 g Kreeka jogurt
5 spl Vedel mesi

Valmistamine
1. Koori tsitrusviljad, eemalda membraanid ja haki viljaliha, sega hulka 2 sl mett.
2. Kuumuta rukkihelbeid ja pruuni suhkrut kuival pannil pidevalt segades 3–4 minutit, kuni suhkur on sulanud ja helbed krõbedad. Kummuta taldrikule
jahtuma.
3. Vahusta koor viskiga, sega hulka jogurt, mesi ja rukkihelbed. Tõsta pool segust 4 klaasi, pane peale pool tsitrustest ja lao veel kord samad kihid. Pane klaasid 30 minutiks külmkappi.