Sidrunimekiga eskalopp parmesani-seedermänniseemnete paneeringusFoto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
2. jaanuar 2017, 05:17

Sidrunimekiga eskalopp parmesani-seedermänniseemnete paneeringus

Põneva maitse ja krõbeda koorikuga sealiha valmib üsna kiiresti. Paneeringu võid eelmisel õhtul valmis teha ja liha ära paneerida, nii läheb söögivalmistamine eriti kiiresti. Keeda kõrvale kartulit või riisi või serveeri värske salatiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Seavälisfilee
3 tk Saia viil
2 tk Värskelt riivitud sidruni koor
50 g Riivitud parmesan
50 g Seedermänniseemned
2 tk Rosmariinioks
3 spl Nisujahu
1 tk Muna
Praadimiseks õli
4 tk Sidruniviil

Valmistamine
1. Lõika filee 4 viiluks, pane need toidukile vahele ja vasarda 5 mm paksuseks.
2. Pane sai, sidrunikoor, parmesan, seedermänniseemned ja rosmariinilehed kombaini ning töötle puruks. Vala ühele taldrikule puru, teisele lahtiklopitud muna, kolmandale jahu.
3. Maitsesta liha soola ja pipraga, paneeri esmalt jahus, siis munas ja lõpuks purus. Kuumuta pannil õli ja prae lihaviilud 3–4 minutiga kummaltki poolt kuldpruuniks ja krõbedaks. Serveeri sidruniviiludega.