Kalatoitude retseptid

Pähklipaneeringus kalafilee 

Pille Enden, 2. jaanuar 2017, 05:33
Pähklipaneeringus kalafilee Jaan Heinmaa
Maitseka kattega kalaroa jaoks võib kasutada mis tahes valge kala fileed. Lisandiks sobib nii kartulipüree kui ka riis või lihtsalt värske salat.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
80 g Hakitud sarapuupähklid
2 tk Šalotsibul
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Hakitud koriandrilehed
2 tl Mädarõigas või wasabi
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
600 g Valge kala filee
KARTULI-HERNEPÜREE
8 tk Keskmine kartul
150 g Külmutatud rohelised herned
1.5 dl Piim või kohvikoor
2 spl Riivitud parmesan
2 spl Või
Sool
Must pipar
Serveerimiseks laim

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Töötle pähklid, sibul, küüslauk, koriander, mädarõigas ja laimimahl kombainis või saumikseriga pastaks.
2. Koori kartulid, lõika pooleks ja või neljaks (olenevalt suurusest) ja pane soolaka veega keema. Keeda u 15 minutit, lisa külmutatud herned ja keeda veel 5–7 minutit, kuni kartulid on hästi pehmed.
3. Pane kalafileetükid ahjuvormi, maitsesta soola ja pipraga, määri peale pähklisegu. Tõsta vormi põhja lusikaga vett, nii et põhja jääks õhuke veekiht.
4. Pane vorm ahju ja küpseta u 15–20 minutit, kuni kala on läbi küpsenud.
5. Nõruta kartulid-herned ja tambi pudruks, sega hulka piim, riivjuust ja või ning klopi õhuliseks, maitsesta soola ja pipraga. Laimisektorid serveeri kala juurde.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee