Täidetud Romano pipradFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. jaanuar 2017, 04:16

Täidetud Romano piprad

Kerge roog sobib õhtuseks ajaks igati hästi. Pärlkuskussi asemel võib magusate piparde täitmiseks kasutada ka tavalist kuskussi, kinoad, tangu või riisi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 25–30 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Romano pipar
2 spl Õli
125 g Pärlkuskuss
2 spl Roheline pesto
4 spl Hakitud päikesekuivatatud tomatid
200 g Mozzarella
4 spl Riivsai
1 tl Kuivatatud pune
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika piprad pikuti pooleks ja pane ahjuvormi, lõikepool ülal. Määri pealt õliga, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta pipraid ahjus 10–15 minutit, kuni need veidi pehmenevad.
2. Nirista pärlkuskuss keevasse soolakasse vette ja keeda 10– 12 minutit või vastavalt pakendil olevale juhisele. Nõruta ja sega pestoga.
3. Haki tomatid ja mozzarella ning sega samuti kuskussiga. Tõsta segu pipardele ja raputa peale punega segatud riivsai. Küpseta 15–20 minutit, kuni riivsai on kuldpruun ja krõbe ning piprad pehmed.