Vürtsine juurvilja-läätsesuppFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. jaanuar 2017, 05:14

Vürtsine juurvilja-läätsesupp

Tummine toitev supp on meeldivalt vürtsikas ja juurviljadest veidi magus. Toorjuust mahendab maitset ja teeb supi kreemjaks. Selle asemel võib aga ka lihtsalt puljongihulka suurendada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Sibul
2 tk Väike bataat
3 tk Suur porgand
2 tk Keskmine pastinaak
1 tk Punane tšillikaun
2 spl Õli
75 g Jahvatatud köömned
75 g Rohelised läätsed
1.5 l Köögiviljapuljong
3 spl Maitsestamata toorjuust
SERVEERIMISEKS
1 dl Kreeka jogurt
Koriandrilehed

Valmistamine
1. Koori ja haki sibulad, bataadid, porgandid ja pastinaagid. Poolita tšilli, eemalda seemned, haki. Kuumuta sibulad potipõhjas õlis pehmeks.
2. Lisa juurviljad ja pruunista, siis tšilli ja köömned ning kuumuta läbi. Pane juurde läätsed ja puljong. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 25 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
3. Lisa toorjuust ja püreesta. Maitsesta ja kuumuta uuesti keemiseni.
Serveeri jogurti ja hakitud koriandrilehtedega.