Tšillise kakaotäidisega beseerullFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
2. jaanuar 2017, 06:57

Tšillise kakaotäidisega beseerull

Pisut hõõguva tšillimekiga kakaotäidis on mahedas beseerullis just see, mis teeb muidu ehk liiga magusa küpsetise nauditavaks. Täidises olevad marjad annavad vürtsile lisaks ka mahlasust ja hapukust. Igati väärt magustoit peoõhtu lõpetamiseks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
BESEERULL
5 tk Munavalge
250 g Peen suhkur
0.5 tl Vanillsuhkur
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
1 peotäis Mandlilaastud
TÄIDIS
4 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Kakaopulber
2 spl Suhkur
0.5 tl Vanillsuhkur
Tšillipulber
Vaarikad, mustikad või põldmarjad
Tükike šokolaadi

Valmistamine
1. Vahusta munavalged kergeks vahuks. Lisa edasi vahustades lusikashaaval suhkur ja vanillsuhkur ning vahusta veel, kuni suhkruterasid pole munamassis enam tunda. Vahustamise lõpus lisa ka riivitud sidrunikoor. Määri mass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista peale mandlilaastud.
2. Küpseta 150-kraadises eelkuumutatud ahjus 15‒20 minutit. Besee peab olema kohev ja kergelt kreemika jumega, aga mitte pruun. Libista besee koos küpsetuspaberiga restile jahtuma.
3. Vahusta vahukoor suhkrute, kakao- ja tšillipulbrigaga.
4. Keera besee teise küpsetuspaberiga ümber ja eemalda esialgne paber. Määri täidis ühtlaselt beseele ja puista peale peotäis või kaks meelepäraseid marju. Kui kasutad külmutatud marju, sulata need eelnevalt köögipaberile laotult, et liigne niiskus paberisse imenduks.
5. Keera besee küpsetuspaberi abil rulli ja hoia serveerimiseni külmikus. Lõika viiludeks ning kaunista soovi korral tuhksuhkru, riivitud šokolaadi ja marjadega.