Kiudainerikkad toidud

Hasselbacki pirnid kitsejuustuga 

Pille Enden, 19. detsember 2016, 05:25
Hasselbacki pirnidFoto: Jaan Heinmaa
Väheste kaloritega magustoit ei tee peale praadi paha, pealegi valmib see üsna kiirelt. Samanimelisest kartulitoidust inspireeritud ahjurooga võib teha ka sinihallitusjuustuga ja pirnide asemel sobivad ka õunad.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Pirn
2 spl Või
150 g Kitsejuust
4 tl Hakitud kreeka pähklid
2 spl Pruun suhkur
Vedel mesi

Valmistamine
1. Poolita pirnid ja eemalda südamikud. Tee koorega poolele u 0,5 cm vahedega sisselõiked, kuid ära viljaliha läbi lõika. Pane, lõikepool all, ahjuvormi. Sulata või ja nirista pirnidele, nii et või valguks ka sisselõigetesse.
2. Raputa peale murendatud kitsejuustu, hakitud pähkleid ja pruuni suhkrut. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit, kuni pirnid on pehmed. Serveerimisel nirista peale vedelat mett.