Kiudainerikkad toidud

Ingveri-šokolaadikook 

Pille Enden, 19. detsember 2016, 04:07
Ingveri-šokolaadikook Jaan Heinmaa
Moodsalt jahuvaba kook on ka jõululaual teretulnud. Pehme ja suussulav, säilib see kaua ja koogi võib vabalt päev-paar varem valmis teha.

Koostisosad
200 g Või
Kakaopulber vormi ülepuistamiseks
250 g Tume šokolaad
3 dl Rafineerimata roosuhkur
5 tk Muna
80 g Jahvatatud mandlid
4 spl Riivitud ingver
GLASUUR
150 g Tume šokolaad
150 ml Rõõsk koor 35%
25 g Või
KAUNISTUSEKS
Suhkrus ja võis läbikuumutatud kumkvaadid ja laimiviilud

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 170 kraadini. Kata 23 cm vorm küpsetuspaberiga ja määri võiga. Raputa üle kakaopulbriga.
2. Pane šokolaaditükid ja või kastrulisse ning sulata madalal temperatuuril, samal ajal segades. Jahuta. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Vala juurde šokolaadi võisegu ning sega ühtlaseks. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks.
3. Sõelu mandlijahu šokolaadisegusse, lisa peenelt riivitud ingver. Sega hulka 1/3 munavalgevahust. Sega hulka ka ülejäänud munavalgevaht.
4. Tõsta vormi ja tasanda siledaks. Küpseta ahju keskosas 50–55 minutit, kuni keskele torgatud tikk jääb pisut niiske puruga. Lase jahtuda.

5. Pane šokolaad kastrulisse, lisa koor ja või. Sulata vesivannil. Lase jahtuda. Määri koogile ning jäta tahenema.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee