Küpsetised

Pohla-õunapärg martsipani ja tüümianiga 

Pille Enden, 19. detsember 2016, 05:47
Pohla-õunapärg martsipani ja tüümianiga Jaan Heinmaa
Pehme sai, magus martispan, hapukad pohlad ja õunad – kõik see sobib väga hästi kokku, eriti kui veel tüümianiga vürtsitada.

Koostisosad
TAINAS
150 g Või
50 g Pärm
3 dl Piim
1 dl Suhkur
2 tk Muna
10 dl Nisujahu
1 tl Jahvatatud kardemon
Sool
TÄIDIS
100 g Või
200 g Martsipan
3 dl Külmutatud pohlad
200 g Õunad
1 tl Kuivatatud tüümian
1 tk Muna määrimiseks
GLASUURIKS
2 dl Tuhksuhkur
1 spl Vesi

Valmistamine
16tk
1. Sulata või, hõõru pärm vähese suhkruga vedelaks. Lisa piim sulavõile, sega läbi ja kontrolli, et oleks käesoe. Lisa pärm, suhkur, munad, sool, kardemon. Sõelu hulka jahu ja sõtku hästi läbi. Jäta tainas 15 minutiks seisma.
2. Hõõru või pehmeks ja hõõru hulka martsipan.
3. Rulli tainas 0,5 cm paksuseks ristkülikuks, määri peale või-martsipani segu, säti sellele pohlad ja õhukesed õunaviilud, lisaks tüümiani. Keera tainas tihedalt
rulli ja vormi pärjaks.
4. Tõsta ahjuplaadile, tee peale sisselõiked ja lase tund aega kerkida. Määri pealt munaga ja küpseta 180-kraadises ahjus 25–30 minutit. Sega glasuuriks tuhksuhkur ja vesi, nirista saiale, lase taheneda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee