Eesti köök

Kartuli-kaalika-verivorstivorm 

Pille Enden, 19. detsember 2016, 04:39
Kartuli-kaalika-verivorstivorm Jaan Heinmaa
Verivorstid on peidetud vormi kaalika- ja kartulikihtide vahele. Vormi võib valmistada ka ainult kartuli ja kaalikaga ning vorstid panna 15–20 minutit enne roa valmimist lihtsalt peale küpsema.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
5 tk Kartul
1 tk Keskmine kaalikas
1 tk Keskmine sibul
250 g Mascarpone
2.5 dl Hapukoor
2.5 dl Kohvikoor
1 dl Riivitud parmesan
Hakitud salveilehed
400 g Verivorst
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Koori kaalikad, lõika neljaks. Keeda soolakas vees 10 minutit, jahuta ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori kartulid ja lõika samuti hästi õhukesteks viiludeks. Pigista verivorstide sisu soolest välja.
2. Määri ahjuvorm õliga. Lao vormi pool osa kartulitest ja kaalikatest, hakitud sibul, verivorstid, siis ülejäänud kaalikad ja kartulid.
3. Sega mascarpone, hapukoor, kohvikoor ja klopi läbi. Lisa parmesan ja salvei, maitsesta soola ja pipraga. Vala vormi.
4. Kata fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 1 tund. Võta foolium vormilt ja küpseta veel 30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee