Seafilee lehttainasFoto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
19. detsember 2016, 04:28

Seafilee lehttainas

Seapraad on seekord tainas, sisuks väherasvasem sisefi lee. Filee jääb tainas mahlane ja pehme. Kõrvale sobib kiirelt pannil valmistatud hiina kapsas röstitud seemnetega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit +min 30 minutit külmkapis + 20 minutit ahjus

Koostisosad
Õli
600 g Sea-sisefilee
Sool
Must pipar
25 g Või
2 tk Küüslauguküüs
2 tk Šalottsibul
1 tk Õun
2 spl Rõõsk koor 35%
500 g Lehttainas
Nisujahu
1 tk Muna
2 spl Piim
PRAETUD HIINA KAPSAS
1 tk Hiina kapsas
3 spl Või
Sidrunimahl
3 spl Seemnesegu
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Kuumuta pannil õli. Maitsesta seafilee soola ja pipraga ning pruunista igast küljest võis. Tõsta kõrvale jahtuma.
2. Haki sibulad ja küüslauk, koori õun ja lõika kuubikuteks. Prae pannil 4–5 minuti jooksul pehmemaks. Maitsesta soola ja pipraga, lisa vahukoor ja kuumuta läbi. Tõsta pannilt ja lase jahtuda.
 
3. Rulli 1/3 tainast ristkülikuks. Tõsta õunad pikuti tainale. Pane peale jahtunud filee. Klopi lahti muna ja sega piimaga, määri seguga taina ääred.
4. Rulli lahti ülejäänud tainas ja tõsta lihale. Soovi korral lõika osa tainast kaunistuseks. Suru ääred kokku (nt kahvliga). Tee tainasse diagonaalsed sisselõiked, kuid ära lõika läbi. Määri pealt munaga ja lisa kaunistused. Pane ööpäevaks või vähemalt 30 minutiks külmkappi.
5. Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri tainas pealt munaga ja küpseta 20–25 minutit – kuni kate on kerkinud ja kuldpruun. Võta ahjust ja lase 10 minutit enne lõikamist seista.
6. Lõika hiina kapsas neljaks, eemalda südamik ja tükelda lehed. Prae kapsas võis 5–6 minuti jooksul pehmeks ja kuldpruuniks, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Sega hulka kuival pannil röstitud seemned.