Eesti köök

Maksapasteet pähklite, jõhvikate ja Vana Tallinna likööriga 

Pille Enden, 19. detsember 2016, 05:02
Maksapasteet pähklite, jõhvikate ja Vana Tallinna liköörigaFoto: Jaan Heinmaa
Vana Tallinna liköör annab pasteedile salapäraselt magusa maitse, jõhvikad lisavad hapukust ja pähklid krõmpsu. Serveeri kausikeses või pallikestena, mis veeretatud hakitud jõhvikates ja/või pähklites.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
2 tundi ja 20 minutit

Koostisosad
600 g Veisemaks
150 g Peekon
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 tk Sellerivars
2 dl Puljong või vesi
100 g Või
2 tk Loorberileht
0.5 dl Hakitud petersell
3 spl Vana Tallinn liköör
1 dl Kuivatatud jõhvikad
1 dl Kreeka pähklid
Värskelt riivitud apelsinikoor
Muskaatpähkel
Sool
Must pipar
Suhkur

Valmistamine
1. Lõika sealiha väikesteks kuubikuteks ja pruunista 2 sl võis poti põhjas. Lisa kooritud ja tükeldatud sibul, porgand, seller ning maks, pruunista. Lisa loorberilehed, petersell ja puljong ning hauta hästi pehmeks, u 1,5 tundi. Lase pisut jahtuda ning aja 2 korda läbi hakklihamasina või töötle saumikseriga peeneks.
2. Vahusta või ja sega maksaga, sega hulka tükeldatud jõhvikad ja hakitud pähklid. Maitsesta Vana Tallinna, apelsinikoore, muskaatpähkli, soola, pipra ja suhkruga. Vahusta õhuliseks.