Räimed sibula, porgandi ja ingverigaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
19. detsember 2016, 05:48

Räimed sibula, porgandi ja ingveriga

Kodustele räimedele on antud veidi eksootilist maitset ingveri ja laimiga. Räimed sobivad nii musta leiva peale kui ka keedukartuliga.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
2o minutit + 2,5 päeva marinaadis

Koostisosad
500 g Räimerümbad
1 tk Suur punane sibul
4 cm Ingveri jupp
1 tk Keskmine porgand
Till
Värskelt riivitud laimi koor
2 tk Kahvrilaimi leht
MARINAAD
1 dl Valgeveiniäädikas
5 dl Vesi
1 spl Sool
MARINAAD 2
1 dl Valgeveiniäädikas
3 dl Vesi
4 spl Suhkur
1.5 tl Sool
3 tk Värskelt pressitud laimi mahl

Valmistamine
1. Sega esimese marinaadi ained ning kalla räimefileedele. Jäta marinaadi 6–12 tunniks. Kui vaja, lisa nii palju vett, et kalad oleks kaetud.
2. Koori sibul, ingver ja porgand ning lõika peenteks ribadeks.
3. Sega kokku teine marinaad. Kurna räimed esimesest marinaadist ja pane sibula, porgandi, ingveri, tilli ja laimilehtedega kihiti purki. Kalla peale teine marinaad. Jäta 2 päevaks külma seisma, aeg-ajalt käi purki raputamas.