Küpsetised

Hapukapsa-peekonipirukas 

Pille Enden, 19. detsember 2016, 04:36
Hapukapsa-peekonipirukas Jaan Heinmaa
Hapukapsas on laual seekord hoopis pirukas. Kapsas ei tohiks olla väga hapu.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 30 minutit külmkapis + 45 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
125 g Kodujuust
150 g Või
3.5 dl Täisteranisujahu
0.5 tl Sool
TÄIDIS
100 g Toorsuitsupeekoni kuubikud
1 tk Suur sibul
1 tl Köömned
400 g Hapukapsas
2 spl Või
Suhkur
2 dl Hapukoor
2 tk Suur muna
100 g Kõva riivitud juust

Valmistamine
1. Näpi või, jahu ja sool puruks, lisa kodujuust ning sega ühtlaseks tainaks. Vormi palliks, keera toidukilesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Hauta kapsas võis pehmeks ( 20–25 min), maitsesta natukese suhkruga.
2. Suru tainas 24 cm pirukavormi põhja ja äärtele.
3. Pruunista peekonikuubikud ja hakitud sibul pannil. Pane peekon, sibul ja köömned põhjale, tõsta peale hautatud hapukapsas.
4. Sega hapukoor, munad ja riivjuust, vala põhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee