Külm kolme šokolaadi tortFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
19. detsember 2016, 05:03

Külm kolme šokolaadi tort

Kaunis peolaua ehe, mis maitseb hõrk ja mõnusalt rammus – tänu sellele jagub seda ka suuremale seltskonnale. Mugav, kui teed tordi paar päeva varem valmis, siis on hea sügavkülmast.

Koostisosad
PÕHI
250 g Šokolaadiküpsised
100 g Sulatatud või
TÄIDIS
200 g Valge šokolaad
3 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Suhkur
750 g Maitsestamata toorjuust
200 g Piimašokolaad
200 g Mõru šokolaad (70%)
KAUNISTUS
Hakitud šokolaad
(Külmutatud) vaarikad

Valmistamine
14-15 tk
1. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm seest küpsetuspaberiga. Purusta põhja jaoks küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga, suru vormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külma.
2. Sulata hakitud valge šokolaad veevannil. Vahusta koor suhkruga, lisa toasoe toorjuust ja vahusta, kuni saad ühtlase kreemja segu. Võta 1/3 sellest toorjuustusegust ja sega hulka valge sulatatud šokolaad. Laota vormi ja tõsta 15 minutiks sügavkülma.
3. Sulata hakitud piimašokolaad veevannil ja lisa see poolele kogusele järele jäänud toorjuustuvahust. Tõsta vorm külmast ja laota uus kiht täidist vormi. Pane taas 15 minutiks sügavkülma. Sulata tume hakitud šokolaad, sega viimase osa toorjuustuvahu hulka ja laota kaunilt vormi. Lase vähemalt 2 tundi kuni üle öö sügavkülmas külmuda.
4. Tõsta 30–40 minutit enne serveerimist toatemperatuurile sulama. Kaunista hakitud šokolaadi, vaarikate või granaatõunaseemnetega.