Kiudainerikkad toidud

Jõululeib 

Lia Virkus, 19. detsember 2016, 06:15
Jõululeib Jaan Heinmaa
Imehea ahjusoojalt koos võiga. Juust ja marmelaad sobivad lisandiks samuti hästi. Hea kingituseks jõuluajal külla minnes kaasa võtta, aga siis kindlasti värskelt küpsetatuna.

Koostisosad
4 dl Keefir
1 spl Oliiviõli
1 tk Muna
5 dl Nisu- või odrajahu
2 tl Küpsetuspulber
3 spl Pruun roosuhkur
1 tl Sool
1 tl Kaneel
2 dl Täisterakaerahelbed
1 dl Mandlid või metspähklid
1 dl Ribadeks lõigatud kuivatatud aprikoosid ja/või ploomid
1 dl Rosina

Valmistamine
1 päts
Sega keefir, õli ja muna. Teises suures kausis sega omavahel kuivained: jahu, küpsetuspulber, suhkur, sool, kaneel, kaerahelbed ja puuviljad-pähklid.
2. Sega vedelik koos kuivainetega ühtlaseks tainaks ja tõsta võiga määritud piklikku leivavormi.
3. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30–40 minutit, kuni sai on pealt kaunilt kuldpruun ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee