Toorjuustuglasuuriga pehme piparkook
Kogus: kümnele
Koostisosad
5 dl Keefir või hapupiim
5 dl Pruun roosuhkur
7 dl Nisujahu
1 spl Söögisooda
3 tl Jahvatatud nelk
3 tl Kaneel
1.5 dl Pohlamoos
150 g Või
TOORJUUSTUGLASUUR
400 g Toorjuust (maitsestamata)
3 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanillsuhkur
KAUNISTAMISEKS
Pohlad, jõhvikad
Kaneel
Valmistamine
1. Võta suur kauss. Mõõda sinna keefir või hapupiim ja suhkur, sega läbi. Sega omavahel jahu, sooda, nelk ja kaneel, lisa tainale. Lisa ka pohlamoos ja sulatatud või, sega ühtlaseks tainaks.
2. Kata kõrgete servadega suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota sinna tainas. Küpseta 200 kraadi juures 40 minutit. Proovi tikuga küpsust – tikk peab jääma kuivaks. Lase jahtuda.
3. Sega kokku toasoojad glasuuriained ja kata kook glasuuriga. Joonista kahvliga peale kena muster, puista soovi korral peale kaneeli ja kaunista kook marjadega.
Kommentaarid (0)