Šoti porrusupp
Inglise ja Iiri köök
19. detsember 2016, 05:57

Šoti porrusupp kanaga

Paks ja toitev supp peaaegu ainult kahe koostisosa, kana ja porruga. Ploomid koos soola-pipraga on siin maitseandjad. Suppi tehes tuleb jälgida, et pärast esimest keematõusmist ja vahukoorimist keeks ta edasi hästi väiksel tulel. Kuna suppi peab keetma õige konsistentsi ja maitse saavutamiseks küllaltki kaua, siis tugeval tulel muutuks broileriliha sitkeks.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + 2,5 tundi keetmiseks

Koostisosad
1 kg Broileriliha, sellest pool fileed ja pool poolkoivad või kintsutükid koos kondiga
1 kg Porru
14 tk Kuivatatud must ploom
Sool
Must pipar
3 l Vesi

Valmistamine
1. Loputa broileriliha külma veega, suured fileed lõika pooleks. Pane kogu liha 3 liitri veega keema. Kui vesi on keema tõusnud, eemalda tekkinud vaht, alanda kuumust ja lase lihal väiksel tulel 30 minutit vaid kergelt podiseda.
2. Vahepeal puhasta porrud ja lõika nii valge kui ka roheline osa õhukesteks viiludeks. Kui supp on esimesed 30 minutit ära keenud, lisa sinna pool porrukogusest ja poolitatud ploomid, maitsesta soola-pipraga. Keeda suppi madalal kuumusel 1,5 tundi. Siis lisa ülejäänud porru ning keeda veel 30 minutit. Maitse ja kui vaja, lisa soola-pipart.
3. Tõsta kondiga kanatükid supi seest välja ja eemalda nahk. Eralda kontide küljest liha, vajaduse korral lõika suuremad lihatükid väiksemaks ning pane liha tagasi potti. Serveeri suppi kuumalt.