Šokolaadi-datlikook suvemarjadega
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 15–20 minutit ahjus + 2 tundi külmikus
Koostisosad
PÕHI
100 g Kookoshelbed
50 g Purustatud mandlid
100 g Pehmed või leotatud datlid
50 g Kookosõli
TÄIDIS
200 g 70% šokolaad
400 ml Külm kookospiim
100 g Pehmeid või leotatud datlid
KATE
200 g Maasikad, mustikad või muud värsked marjad
Valmistamine
1. Surista köögikombainis kookoshelbed ja mandlid ühtlaseks puruks. Lisa kergelt hakitud datlid ja lõpuks kookosõli. Peenesta, kuni tekib ühtlane mass, ja suru see 13 x 36 cm suurusesse lahtikäiva põhjaga koogivormi (või 25 cm läbimõõduga ümmargusse vormi). Küpseta 175kraadises ahjus umbes 15 minutit või kuni segu hakkab helepruuni tooni võtma. Jahuta.
2. Sulata potis madalal temperatuuril šokolaad. Pööra külm kookospiimapurk tagurpidi ja ava altpoolt. Kui tahke valge osa peal on läbipaistev vedelik, vala see ära. Mõõda kookospiim kaussi ja lisa kergelt hakitud datlid. Püreesta saumikseriga, kuni tekib ühtlane mass. Sega ettevaatlikult hulka pisut jahtunud sulašokolaad ja vala saadud täidis koogipõhjale. Aseta kook vähemalt paariks tunniks külmikusse tahenema. Serveerimisel kata marjadega ja kaunista näiteks mündilehtedega.
Kommentaarid (0)