Kiudainerikkad toidud

Rabarberi-mandlikook meega 

Britt Paju, 11. detsember 2016, 23:34
Rabarberi-mandlikook meega
Nisujahuta rabarberikook maitseb mahlane ega ole meesisaldusest hoolimata ülemäära magus. Sama kooki võid valmistada ka näiteks ploomide või tikritega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 20–30 minutit ahjus

Koostisosad
3 tk Muna
1 dl Vedel mesi
0.75 dl Külmpressitud oliiviõli
1.5 dl Maitsestamata jogurt
150 g Mandlijahu (või jahvatatud mandleid)
2 spl Maisitärklis
100 g Riisijahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Kaneel
PEALE
400 g Rabarber
1 peotäis Mandlilaastud
4 spl Vedel mesi + julge sorts sidrunimahla

Valmistamine
1. Klopi munad meega, lisa õli ja jogurt. Sega kokku tahedad koostisained ja lisa munasegule. Sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas rasvainega määritud ja küpsetuspaberiga kaetud plaadile (24 x 34 cm suurune plaat, aga sobib ka 28 cm läbimõõduga ümmargune vorm).
2. Lõika koorimata rabarberivarred vormiga ühte mõõtu ja vajadusel poolita need pikkupidi või lõika neljaks, kui tegu on eriti jämedate eksemplaridega. Pista rabarberivarred tainasse ja puista peale peotäis mandlilaaste. Küpseta 170 kraadi juures 20–30 minutit, kuni kook on kena kuldpruun ja tundub küps.
3. Sega mesi sidrunimahlaga ja kasta sellega koogipinda. Võid seda teha kohe, kui kook ahjust tuleb (vedelik imbub sisse ja muudab koogi mahlasemaks). Aga võid ka lasta koogil kõigepealt jahtuda ja katta selle mee-sidrunisiirupiga enne serveerimist (jääb kattena mõneks ajaks koogile ja annab kena läike).