Kiudainerikkad toidud

Mustika-moonikeeks 

Britt Paju, 12. detsember 2016, 03:21
Mustika-moonikeeks 
See sidrunise mekiga mustikakeeks on armsalt mooniseemnetäpiline. Agaavisiirupist ja sidrunimahlast kate teeb keeksi veelgi mahlasemaks.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
3 tk Muna
100 g Paksem jogurt
1 dl Külmpressitud oliiviõli
1 dl Agaavisiirup
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
200 g Mandlijahu
250 g Speltapüül
1 tl Küpsetuspulber
2 spl Mooniseemned
100 g Mustikad
KATTEKS
4 spl Agaavisiirup
1 spl Värkelt pressitud sidrunimahl

Valmistamine
1. Klopi kokku muna, õli, jogurt, agaavisiirup ja riivitud sidrunikoor.
2. Teises nõus sega mandli-ja speltajahu, küpsetuspulber ja mooniseemned ning kalla muna-jogurtisegu hulka. Lisa mustikad ja sega läbi.
3. Vala tainas õliga määritud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures 50–60 minutit või kuni keeksi keskele pistetud tikk jääb puhtaks.
4. Lase 10 minutit vormis jahtuda, seejärel tõsta välja. Sega kokku agaavisiirup ja sidrunimahl ning pintselda keeksi saadud seguga. Lase enne lahtilõikamist täielikult jahtuda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee