Kiudainerikkad toidud

Mee-õunamuffinid toorjuustukreemiga 

Britt Paju, 12. detsember 2016, 06:12
Mee-õunamuffinid toorjuustukreemiga
Kergelt vürtsikad muffinid jäävad ekstra mahlased tänu kõrvitsapüreele ja riivitud õuntele. Speltajahu võid siin soovi korral asendada toortatrajahuga.

Koostisosad
3 tk Muna
1 dl Vedel mesi
0.75 dl Sulatatud kookosrasv või külmpressitud oliiviõli
100 g Kaerajahu
100 g Jahvatatud metspähklid
100 g Speltajahu
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Kaneel
1 tl Jahvatatud ingver
600 g Kooritud õunad
100 g Kuivatatud jõhvikad
1.5 dl Kõrvitsapüree
KATE
400 g Toasoe toorjuust
2 spl Vedel mesi
0.5 tl Jahvatatud ingver
0.5 tl Jahvatatud kaneel

Valmistamine
12 tk
1. Vispelda munad meega, lisa kõrvitsapüree ja õli.
2. Teises anumas sega kokku kuivained, jahvatatud pähklid ja maitseained. Tükelda pooled õunad ja pooled riivi jämeda riiviga. Sega õunad ja kuivained muna-kõrvitsaseguga ning täida muffinivormid ääreni.
3. Küpseta 180 kraadi juures 25–30 minutit, kuni muffinid on kena kuldse jumega. Sega kokku toasoe toorjuust, mesi ja ingver ning määri muffinitele. Puista peale kaneelipuru ja soovi korral nirista veel pisut mett.