Šokolaadi-oakook pähklikreemiga
Kiudainerikkad toidud
12. detsember 2016, 05:44

Šokolaadi-oakook pähklikreemiga

Rikkaliku väljanägemisega koogi salajast koostisosa – uba – ei arva ära ilmselt keegi sööjatest. Kui soovid, võid siin pähklikreemi asemel kasutada ka šokolaadivaapa.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 45 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Muna
2 dl Pruun roosuhkur
4 dl Punased konservoad
0.75 dl Oliiviõli
2 tl Küpsetuspulber
1 spl Tärklis
Sool
5 spl Kakaopulber
PEALE JA VAHELE
3 dl Pähklikreem
Vaarikad

Valmistamine
1. Sega blenderis või köögikombainis kaks muna, suhkur ja oad ühtlaseks. Lisa ülejäänud munad, õli ja kuivained ning sega veel natuke.
2. Vala tainas õliga määritud ja kakaoga ülepuistatud 25 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta 180 kraadi juures umbes 45 minutit.
3. Jahuta kook täielikult ja kata pähklikreemiga. Soovi korral võid koogi terava noaga kaheks kihiks lõigata ja kreemi kihtide vahele määrida. Tee seda ettevaatlikult, sest kook mureneb kergesti. Kaunista pealt vaarikatega.