Kiudainerikkad toidud

Õuna-martsipanikook 

Lia Virkus, 12. detsember 2016, 05:56
Õuna-martsipanikookFoto: Jaan Heinmaa
Mahlane martsipaniga õunakook maitseb ahjusoojalt imehea nii isekeedetud vanillikastme kui -jäätisega, aga on hea ka järgmisel päeval. Kui magusaisu otsa saab, on seda kooki hea ka sügavkülma panna.

Koostisosad
TAINAS
3 dl Nisujahu (1 dl võiks asendada täisterajahuga)
3 spl Suhkur
125 g Külmkapikülm või
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
TÄIDIS
200 g Mandliga martsipanimass
100 g Toasoe või
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
4 tk Muna
1 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
700 g Hapud kodumaised õunad
GLASUUR
1 dl Tuhksuhkur
1 tl Värskelt pressitud sidruni mahl

Valmistamine
1. Sega omavahel jahu ja suhkur. Haki hulka külm või ja sega ühtlaseks purutaoliseks massiks. Lisa sidrunist pressitud mahl ja sega tainapalliks. (Seda on mugav teha köögikombainis.) Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20x30 cm ahjuvormi põhja ja äärtele ning tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
2. Riivi martsipanimass ja ning mikserda kokku või ja riivitud sidrunikoorega. Lisa ükshaaval ja korralikult vahustades munad. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa siis munavahu hulka. Koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks ja sega ka need sisse.
3. Torka tainasse kahvliga augud ja eelküpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit.
4. Laota täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 20–30 minutit. Lase jahtuda.
5. Sega tuhksuhkur sidrunimahlaga, nii et saad niristatava glasuuri.
6. Nirista glasuur koogile ja lõika kook ruutudeks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee