Krõbe seemnemüsliFoto: Jaan Heinmaa
Hommikusöögi retseptid
12. detsember 2016, 05:44

Krõbe seemnemüsli

Igat tervisest lugu pidavat sõpra rõõmustab purgitäis kaneelimaitselist isetehtud müslit, mis on valmistatud ahjus röstitud täisterakaerahelvestest ning rikastatud erinevate seemnete ja puuviljadega. Alusta oma hommikuid selle täisväärtusliku müsliga.

Koostisosad
3 dl Täisterakaerahelbed
1 dl Päevalilleseemned
0.5 dl Seesamiseemned
1 dl Kõrvitsaseemned
100 g Kreeka pähklid
0.5 dl Pruun roosuhkur või mesi
0.5 dl Hea oliiviõli
100 g Rosinad
3 tl Kaneel
150 g Kuivatatud puuviljad ja marjad (kirsid või jõhvikad, aprikoosid ja ploomid)

Valmistamine
u 1,5 l
1. Sega suures kausis kaerahelbed, kaneel, pähklid ja seemned. Mõõda hulka õli ja suhkur ning sega hoolikalt. Kalla küpsetuspaberiga kaetud kõrgete äärtega pannile.
2. Rösti 200-kraadises ahjus 15 minutit, segades iga 5 minuti järel, et segu ühtlaselt pruunistuks.
3. Võta välja ning sega hulka tükeldatud kuivatatud puuviljad ja marjad. Jäta kõik koos plaadile täielikult jahtuma (siis saad mõnusalt krõbeda müsli).
4. Pane kaanega purki ja kasuta ära 2 kuu jooksul.