Kiudainerikkad toidud

Täidetud piprad vormis 

Siiri Kirikal, 12. detsember 2016, 04:25
Täidetud piprad vormis
On puhas maitseasi, kas täita tavalisi paprikaid, pikki magusaid paprikaid või hoopis tuliseid habanerosid.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund ahjus + 15 minutit

Koostisosad
400 g Tomatipüree
0.5 tk Jalopeno
1 tk Hakitud väike sibul
Kivisool
Jahvatatud pipar
250 g Mustad konservoad
0.6 dl Maisijahu
2 dl Riivjuust
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
2 tk Magus paprika
3 tk Küüslauguküüs (2 tervena, 1 hakitud)

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 215 kraadini. Ühenda blendris tomatipüree, seemnetest puhastatud ja hakitud jalapeno, pool sibulat ja 2 küüslauguküünt. Maitsesta soolaga. Vala kaste väikese küpsetusvormi põhjale (küljepikkus kuni 30 cm) ja jäta ootele.
2. Sega loputatud oad, maisijahu, pool juustust, ülejäänud sibul, hakitud küüslauk, vürtsköömned ja veidi vett. Maitsesta täidist soola ja pipraga.
3. Täida poolitatud ja vahekodadest-seemnetest puhastatud paprikad oaseguga, tõsta vormi, raputa üle järelejäänud juustuga ja kata vorm tihedalt fooliumiga. Küpseta umbes 45 minutit, kuni paprikadtšillid on pehmed.
4. Eemalda siis foolium ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud ja juust pruunistunud. Lase veidi jahtuda ning serveeri kohe.