Küpsetised

Piparkoogivahvlid pohlakreemiga 

Kristina Efert, 12. detsember 2016, 04:06
Piparkoogivahvlid pohlakreemigaFoto: Triin Raa

Koostisosad
60 g Või
60 g Suhkur
1 tk Muna
125 g Nisujahu
100 ml Leige vesi
1 tl Jahvatatud kaneel
1 tl Jahvatatud pomerants
1 tl Jahvatatud kardemon
1 tl Jahvatatud ingver
1 tl Jahvatatud nelk
TÄIDIS
200 ml Rõõsk koor 35%
200 g Kohupiim
2 spl Suhkur
3 spl Pohla- või jõhvikapüree

Valmistamine
10 tk
1. Sega kausis toatemperatuuril või, maitseained, suhkur ja muna ühtlaseks massiks. Lisa pidevalt segades jahu ja seejärel nii palju vett, et tainas hakkaks lusikalt voolama. Kata kauss kaane või puhta köögirätikuga ning lase 1 tund seista.
2. Seejärel küpseta vahvliküpsetajaga vahvlid ja keera need oma soovi kohaselt kas rulliks või koonuseks.
3. Täidise jaoks vahusta koor koos suhkruga tihedaks vahuks ning sega hulka kohupiim ja pohla- või jõhvikapüree. Täida vahvlid kreemiga ja serveeri.