Pähkli-šokolaadiküpsisedFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
5. detsember 2016, 06:24

Pähkli-šokolaadiküpsised

Imehead suured küpsised šokolaadi ja pähklitega, mis jäävad seest mõnusalt pehmed. Säilita neid  hukindlas purgis või karbis, et küpsised ära ei kuivaks.

Koostisosad
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sooda
0.5 tl Sool
50 g Kreeka pähklid
50 g Pekaanipähklid
125 g Toasoe või
2 dl Tume roosuhkur
1 dl Valge suhkur
1 tk Suur muna
150 g Hakitud tume või piimašokolaad

Valmistamine
16 tk
1. Sega jahu sooda ja soolaga, tõsta ootele. Rösti pähkleid ahjus 175 kraadi juures 10 minutit. Sega poole aja pealt, et saaksid igast küljest ühtlaselt kauni jume ja krõbeduse. Lase jahtuda.
2. Vahusta või suhkrutega, lisa muna ja vahusta veel. Lisa ka jahusegu ja vahusta aeglasel kiirusel läbi. Sega käsitsi hulka jämedalt hakitud pähklid ja hakitud šokolaad.
3. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 16 pätsikest ja vajuta kahvliga laiaks. Küpseta 175 kraadi juures 12–15 minutit, keskelt peaks küpsetised pehmeks jääma. Lase jahtuda.