Sealiha retseptid

Taipärane sealiha salatilootsikus 

Britt Paju, 5. detsember 2016, 05:37
Krevetid vürtsika kastmegaFoto: Britt Paju

Kogus: kuuele

Koostisosad
Väikesed tugevad salatilhed (jääsalat)
200 g Seahakkliha
1 tk Hakitud küüslauguküüs
5 tk Hakitud rohelise sibula vars
1 spl Õli
Pruun roosuhkur
Sool
Must pipar
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 spl Kalakaste
1 spl Tai tšillikaste
1 tk Viilutatud punanae tšilli
Koriandrilehed ja hakitud roheline sibul
Röstitud maapähklid

Valmistamine
1. Kuumuta sortsu õliga pannil hakitud küüslauk, liha ja sibula valge osa.
2. Pruunista ja maitsesta soola-pipra ja suhkruga.
3. Sega kokku laimimahl, tšillikaste ja kalakaste ning vala lihale. Lase 5 minutit seista, sega ja tõsta salatilehtedele.
4. Peale puista hakitud maapähklid, koriander, ülejäänud sibul ja tšilli. Serveeri koos laimiviiludega.
5. Võid sama toitu valmistada ka veise- või kalkunihakklihast.