Kiudainerikkad toidud

Krõbedad baklažaaniviilud 

Britt Paju, 2. detsember 2016, 08:49
Krõbedad baklažaaniviiludFoto: Britt Paju

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 tk Õhukeselt viilutatud baklažaan
2 tk Munavalge
6 spl Maisitärkilis
1 tl Hiina viie vürtsi segu või karripulber
1 tl Mahedam tšillipulber
Sool
Koriandrilehed ja magus tšillikaste serveerimiseks
Õli fritiimiseks

Valmistamine
1. Sega kokku tärklis ja maitseained ning vahusta soolaga maitsestatud munavalged. Kuumuta potis õli, kuni saiatükk seal 40 sekundi jooksul pruunistub. Kasta baklažaaniviilud munasse, seejärel tärklisesegusse ning pruunista mitmekaupa õlis 3–4 minutit, vahepeal pöörates. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveeri soojalt koos magusa tšillikastmega.
2. Võid baklažaaniviilud varem valmis teha ja need hiljem ahjus u 5 minuti jooksul 200 kraadi juures uuesti soojendada.