Kalatoitude retseptid

Mundris kartul heeringakaaviariga 

Britt Paju, 5. detsember 2016, 05:02
Mundris kartul heeringakaaviarigaFoto: Britt Paju

Kogus: kaheteistkümnele

Koostisosad
12 tk Väike koorimata kartul
2 spl Õli
2 tk Hakitud heeringafilee
1 tk Hakitud sibul
2 tk Hakitud keedumuna
1 tk Hakitud hapukurk
2 spl Majonees
2 spl Hapukoor
Sool
1 peotäis Hakitud till
Heeringamari serveerimiseks

Valmistamine
1. Lõika pestud kartulite ühele küljele noaga rist ning küpseta õlis ja soolaga maitsestatult u 25 minutit 180kraadises ahjus.
2. Püreesta heeringad, muna ja sibul ühtlaseks massiks. Sega hulka hapukurk, majonees ja hapukoor ning till. Pigista pisut jahtunud küpseid kartuleid kergelt, et need keskelt natuke avaneksid.
3. Tõsta peale heeringasegu, veidi heeringamarja ja tilli ning serveeri. Heeringakaaviar sobib hästi ka leivakatteks. Sel juhul võid lisada püreestatud segule ühe hakitud keedukartuli.